Het begin

In 1945 startten de gebroeders M. En J. van Eeden Petersman met het vervoeren van groenten, fruit en andere landbouwproducten. Dit waren ritten van Zoetermeer en omgeving naar de veiling. In 1968 werd de onderneming door dhr. J. van Eeden Petersman alleen voortgezet. In de daarop volgende jaren ontstond een enorme groei en kregen zij de reputatie van een transporteur die “nooit nee” zei.

Succesvolle jaren

In 1972 werd Vepex opgericht. “Bel Vepex maar, dan komt het allemaal voor elkaar”, een veelvoorkomende uitdrukking bij bedrijven in de Rotterdamse haven. Vepex streefde er toen al naar om zijn uiterste best te doen om alle transporten mogelijk te maken. Na tientallen succesvolle jaren werd het stokje overgedragen naar zoon A. Van Eeden Petersman.

De groei van Vepex

In de loop der jaren groeide Vepex uit tot een logistiek bedrijf dat de coördinatie tussen een groot aantal ondernemingen verzorgt. Met 280 auto’s en 350 werknemers worden de zeecontainers vanuit de haven vervoert en verspreid door de Benelux, Duitsland, Frankrijk of verder. In 2008 verkoopt dhr. A van Eeden Petersman het bedrijf.

Vepco

Nu 68 jaar en drie generaties verder wordt de onderneming Vepco opgezet, gestuurd door Alexander van Eeden Petersman, met hulp van vader A. Van Eeden Petersman. Met de kennis en ervaring die de familie in huis heeft zijn zij de partner in Transport en Logistiek.

Fotografie door Claudia Broekhoff