Volledige ontzorging, snelle afhandeling

Vepco is de ideale partner voor het ontzorgen bij een FYCO-inspectie het overnemen van de verantwoordelijkheid bij gasmeting en ventilatie. Ook bieden wij flexibele inhouse-oplossingen bij oponthoud wegens controle en inspectie.

Zeecontainervervoer

Zeecontainervervoer staat op verschillende vlakken onder toezicht. Zo krijgen onze opdrachtgevers te maken met gasmetingen wegens de arbo-inspectie, ventilatie wegens milieuwetgeving en FYCO-inspectie vanuit importwetgeving en douane. Onze transporthub op de Moerdijk is flexibel ingericht voor het overnemen van deze controle-verplichtingen.

Onze opdrachtgevers zijn in bepaalde gevallen verplicht tot het doen van een gasmeting voor de container wordt geopend, om zo mens en milieu te beschermen tegen dampvorming. Vepco beschikt over technisch hoogstaande mobiele meetapparatuur, waarmee wij overal in de Benelux de gasmeting kunnen uitvoeren.

Wanneer de meting boven de toegestane waarde uitvalt, beschikken wij over snelle afzuiginstallaties om de lucht te reinigen en te verversen. Tijdens de ventilatie staat de container veilig op ons bewaakt depot. Dat maakt ons een prettige partner in de afhandeling van de verantwoordelijkheden van onze opdrachtgevers.

Betrouwbare partner bij inspectie

In sommige gevallen worden containers geselecteerd voor een fysieke controle door de douane, de FYCO-inspectie. Wij leveren onze opdrachtgevers volledige ontzorging bij een verplichte FYCO om het hiermee gepaarde oponthoud zo veel mogelijk binnen de perken te houden.

Vepco is een officieel douane-depot en daarmee geschikt verklaard voor FYCO's op ons eigen terrein. Wij zorgen ervoor dat de verplichte gasmeting binnen twee uur voor de controle wordt uitgevoerd en leveren begeleiding en assistentie van de controlerend douaneambtenaar. Wanneer er problemen zijn met de lading of samples worden genomen, wordt de container voor zolang dit nodig is, opgeslagen op ons bewaakt depot.

Neem contact op

Wij leveren een full-service logistieke dienstverlening, waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid centraal staan. Ben je benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen? Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vepco Logo