Flexibel in opslag en bereikbaarheid

Vepco bezit over twee depots voor tussenopslag en langdurige stalling van container, één op de Maasvlakte en op ons eigen terrein op de Moerdijk. Hiermee maken we ook onze opdrachtgevers flexibel bij levering op afroep.

Flexibel in opslag en bereikbaarheid

Rederijen vragen hoge demurrage & detention vergoedingen wanneer de container langer dan afgesproken bij hun is gestald. Wij kunnen deze kosten drastisch verlagen, door de containers op te slaan op onze depots.

Onze eigen locatie op de Moerdijk is een terrein van 7.000 m2 waar wij volle en lege containers opslaan voor zowel afroep als langdurige stalling. Vanaf onze opslag- en overslagservice op de Moerdijk bieden wij een unieke locatie. Zo is zowel de Rotterdamse Haven als de haven van Antwerpen zeer goed bereikbaar, net als de inland terminals over water en over spoor. Met onze vracht-taxicentrale op de Moerdijk (terminaltracker) bieden wij daarbij een unieke oplossing voor kortstondige opslag voor lokale partners.

Onze depotlocatie op de Maasvlakte is maar liefst 8.000 m2 groot. Met dit bewaakte depot leveren wij een directe opslagservice voor containers die worden overgeslagen op de haventerminals, tegen een zeer scherpe prijs. Zo kunnen onze opdrachtgevers flexibel zijn in zeecontainervervoer op afroep, of wanneer er iets mis blijkt te zijn.

Ons depot is bewaakt en afgesloten en beschikken over kundig personeel en slimme apparatuur voor gasmeting, ventilatie en FYCO-ontzorging. We leveren daarbij ook stalling met Reefer-aansluiting, om gekoelde containers te kunnen laten draaien. Wij beschikken over het nieuwste model reachstacker, met een draagvermogen van ruim dertig ton en een maximale flexibiliteit tot 45 ft. Onze depot is dagelijks bemand van 6 tot 19 uur.

Investeren in onze vloot

In totaal bevat onze vloot ruim 60 vrachtwagens en 10 terminaltrekkers. Daarnaast werken wij met vaste charters, die volledig zijn aangesloten op ons GPS en planningsysteem. Zo leveren wij een flexibele schil voor onze opdrachtgevers, waardoor we ook in drukke tijden een rit kunnen verzekeren met dezelfde kwaliteit van onze inhouse-vrachtwagens.

Wij beschikken op ons terrein op de Moerdijk over een grote inhouse garage met gespecialiseerde monteurs. Onze vrachtwagens én de vrachtwagens van onze charters staan onder continue controle. Bij enige twijfel wordt er altijd naar de wagen wordt gekeken. Zo zorgen wij voor meer veiligheid op de weg en sluiten bijna elke congestie door een kapotte vrachtauto's of chassis uit.

Nooit de lading uit het oog verliezen

De boardcomputers in de cabines van de vrachtwagens zijn verbonden met onze planning, voor de juiste voormelding bij de terminal en een soepel verloop van de vracht. Door de slimme koppeling met GPS weten wij op elk moment van de rit weten waar de vracht zich bevindt en daarop kunnen anticiperen.

Wij werken met een hoogwaardig TMS-systeem en kunnen daarbij een koppeling maken met het planningssysteem van onze opdrachtgevers. We delen alle vervoersdocumenten digitaal met onze opdrachtgevers, op vooraf gecommuniceerde verzendmomenten. Zo elimineren we menselijke fouten en zorgen we voor een nog meer soepel verloop van het vervoer.

Neem contact op

Wij leveren een full-service logistieke dienstverlening, waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid centraal staan. Ben je benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen? Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vepco Logo